Plumbing

Shades of Blue and Inexperienced Rejuvenate This San Francisco Victorian Home | Architectural Digest

Clara also maintained the traditional layout of the long, narrow footprint. It’s separated into distinct rooms, aside from the blended kitchen-dining-living area. The previous owners had knocked down dividing walls to create an open-concept social hub, which Clara gladly embraced. “Honestly, there was no structural work done,” she reveals—but the transformation was still dramatic.

BEFORE: “It was clear that there wasn’t an eye towards design during the prior remodel of this home,” Clara admits. “It was more of a ‘get it done and rent it out’ philosophy.”

NACH: “On the left side of the kitchen is this custom artwork that they commissioned, which is so cute,” Clara says. “It’s by this well-known artist in San Francisco named Paul Madonna. He did a sketch of the front of their house.”

Christopher Stark

In the cookspace, Clara ripped out the chocolate-hued cabinets that reeked of the early aughts, replacing them with a mix of sleek white and rich walnut cupboards. She paired them with boldly veined marble countertops, bar stools for entertaining, and seafoam green pendants that match the adjacent plant room, where flora thrives in abundant natural light.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button